Pripremite kožu za leto sa antioksidansima

Pripremite kožu za leto sa antioksidansima
Vaše lice i koža su vaš prvi kontakt sa okolinom. Kako dolaze topliji dani, to znači više vremena na otvorenom, ali i više izloženosti UV zračenju, zagađenju i slobodnim radikalima.



Antioksidansi su ključni za zaštitu kože od sunca i preranog starenja. Proleće je pravo vreme da antioksidansima damo prioritet u svakodnevnoj rutini, kako bismo se adekvatno pripremili za leto.



Antioksidansi su vaša prva linija odbrane, a faktor krema je vaša druga. Nastavite da čitate da biste saznali:

  • Šta su antioksidansi?
  • Prednosti za kozu
  • Kako koristiti lokalne antioksidante i SPF kremu za poboljšanje zdravlja kože
  • NassifMD® proizvodi sa antioksidansima



Pa da počnemo!





Prolećno čišćenje vaše dnevne rutine



Zimi ne provodimo mnogo vremena napolju i vaša koža nije toliko izložena sunčevom zračenju ili zagađenju vazduha.

Kada razmišljamo o 4 koraka u svakodnevnoj rutini nege (piling, ishrana, hidratacija, zaštita), zima je vreme za negu i hidrataciju kože. U tom periodu koža je suša i potrebni su joj hidratantni serumi i bogate hidratantne kreme kako bi se borila protiv dehidracije i dobila potrebne hranljive materije.

Kako se godišnja doba menjaju, menja se i vaša dnevna rutina. Počinjete da koristite lakše proizvode i više se fokusirate na zaštitu kože.

 

Antioksidansi u borbi protiv slobodnih radikala

 


Slobodni radikali su nestabilni molekuli koji oštećuju ćelijske strukture. U koži to znači gubitak zaštitne barijere i pojavu znakova starenja, kao što su bore, staračke pege i smanjena elastičnost.

Normalni ćelijski metabolizam proizvodi neke slobodne radikale, ali se koža takođe suočava sa njima

    • Sunčevo zračenje
    • Dim cigarete
    • Zagađenje vazduha
    • Toksini, uključujući hemikalije i pesticide

 

Šta su antioksidansi?


Slobodni radikali nisu neophodan problem za kožu, problem je kada ima više slobodnih radikala nego antioksidanata. Antioksidansi doniraju elektron nestabilnim molekulima slobodnih radikala, stvarajući tako stabilne molekule koji ne oštećuju delikatne ćelije kože.

Bez dovoljno antioksidanata za zaštitu, koza nema odbranu i postaje oštećena. Ćelije kože postaju podložne oštećenju, što se vidi po pojavi znakova starenja i upale.

Kako se vaš boravak u prirodi povećava, nivo antioksidanata bi trebalo da raste i kako biste zaštitili kožu

Antioksidansi se nalaze u hrani i lokalnim proizvodima za kožu. Oni uključuju vitamine, minerale i fitonutrijente (biljne ekstrakte).

Prednosti antioksidansa:


Koza prirodno sadrži visoku koncentraciju antioksidanata, najviši nivo u epidermisu, spoljašnjem sloju kože. Antioksidansi u koži dolaze kroz ishranu i proizvode za negu kože.

Evo nekih od antioksidanata koje ćete naći u proizvodima za negu kože i njihovih prednosti:

Vitamin C – Vitamin C se nalazi u koži i snažan je antioksidans za zaštitu i negu kože. Potreban je za proizvodnju kolagena. Kolagen je glavni protein ekstracelularnog matriksa kože, koji joj daje punoću i oblik.
Niske koncentracije vitamina C povezane su sa starenjem kože, opekotinama, hiperpigmentacijom, ožiljcima, suvom kožom, upalom i slabim zarastanjem rana. Povećanje nivoa vitamina C u koži poboljšava zaštitu i doprinosi mlađem izgledu.

Vitamin B3 (niacinamid) - Niacinamid je oblik niacina neophodan za ćelijsku energiju i proizvodnju glutationa. Glutation je još jedan ključni antioksidans za zdravlje kože.
Primenjen lokalno, niacinamid stabilizuje barijeru kože, hidrira i povećava nivoe ceramida, čime se smanjuje pojava finih linija i bora i neujednačen ten.

Vitamin A (retinol) - retinol pripada retinoidnoj grupi vitamina A i stimuliše obnavljanje ćelija, podržava kolagen i smanjuje upale. Vitamin A ima antioksidativni efekat i pomaže u lečenju kože oštećene suncem.


Vitamin E – Vitamin E je takođe antioksidans u koži koji štiti od slobodnih radikala, UV oštećenja i preranog starenja. Vitamin E deluje sinergistički sa vitaminom C.


Melatonin – Melatonin je poznat kao hormon koji izaziva san, ali je takođe jedan od najmoćnijih antioksidanata u telu. U koži melatonin štiti od oštećenja slobodnih radikala, štiti kolagen i sprečava znake starenja.


Ekstrakti biljaka – Razne fitokemikalije, uključujući polifenole, pokazuju antioksidativnu aktivnost kada se nanesu na kožu.


Dr Nassif proizvodi sa antioksidansima

 

Dermaflect pametni dnevni terapijski serum

    • pruža ciljanu zaštitu koristeći mikrokapsule punjene snažnim antioksidativnim vitaminima C i E
    • štiti od agresora UV i plave svetlosti
    • hidrira, štiti i poboljšava kožu
    • smanjuje fine linije, bore i nesavršenosti i čini ih manje vidljivim
    • ujednačava ton kože, osvetljava i smanjuje tamne fleke

Hydro-Gel with Hyaluronic Acid


Hydro screen serum:

 

  • višenamenski serum koji hidrira, vlaži kožu, regeneriše kožu i pomaže u povećanju proizvodnje kolagena na licu, vratu, pa čak i rukama
  • napredna formula koja sadrži hijaluronsku kiselinu, ceramide i lipide za poboljšanje sposobnosti kože da apsorbuje i zadržava vodu, retinol i sitenol A koji smanjuju znake starenja, pomažu u smanjenju pojave finih linija i bora, poboljšavaju čvrstoću i elastičnost
  • ovaj moćni serum smanjuje suvoću, štiti kožu od oštećenja slobodnih radikala i pomaže u smanjenju znakova starenja.

 

 

Serum za noćnu terapiju

Anti-age serum, tj. serum protiv starenja sa retinolom i vitaminom C

    • serum koji se preko noći intenzivno bori protiv višestrukih znakova starenja
    • pomaže u smanjenju pojave finih linija i bora
    • formulisan sa AckuaCella, prirodnim kompleksom voćnih ekstrakata, Innumak retinolom i vitaminom C za borbu protiv oštećenja slobodnih radikala i osvetljavanje tena
    • prodire duboko i brzo u kožu i pomaže u stvaranju mlađeg izgleda kože


Deco lift serum

    • svilenkasta serum gel tekstura koja se lako nanosi i brzo se upija
    • dubinski hidrira područje vrata i dekoltea kako bi ublažio suvoću i poboljšao izgled kože
    • smanjuje pojavu finih linija i bora
    • omogućava učvršćivanje i podizanje kože
    • stvara čvršći, mladalački izgled vrata i dekoltea



Uvedite u ishranu namirnice bogate antioksidansima, i ne zaboravite da ih nanesete na kožu, telo će vam biti zahvalno!