Šta su serumi i trebate li ih dodati u svoju dnevnu rutinu nege?

Šta su serumi i trebate li ih dodati u svoju dnevnu rutinu nege?

Serumi za lice su lagane, koncentrisane formule i deluju na specifične probleme kože kao što su starenje, gubitak čvrstoće, pojava bora i dr.

Ako još uvek ne koristite serum u svojoj rutini, ovaj članak će vam otkriti neke od prednosti za blistav, mladalački ten.

Nastavite da čitate da biste saznali više o serumima za lice, uključujući:



Šta je serum
Vrste seruma za lice
Dnevni vs noćni serumi
Kako se serum uklapa u svakodnevnu rutinu nege
Kako se koristi
Možete li kombinovati nekoliko seruma za lice?
Najbolji serumi od Dr. Nassifa




Idemo!



Šta je serum za lice?



Serumi za lice su lokalni preparati za kožu sa snažnom dozom jednog ili više aktivnih sastojaka. Lagano se nanose na lice i brzo se upijaju, a dovoljna je mala količina preparata.

Deluju na raznim problemima kože, kao što su bore, gubitak sjaja, akne, hiperpigmentacija. Oni umiruju, neguju i neguju kožu i štite je od štetnih spoljašnjih uticaja. Mogu biti na bazi vode ili ulja.

 

 

Vrste seruma




Serumi za lice se razlikuju prema aktivnim sastojcima koje sadrže i njihovoj primarnoj ulozi na koži. U zavisnosti od formule, mogu biti učvršćujući, hidratantni, posvjetljivi, piling, protiv starenja ili više efekata u jednom.


JAČANJE

Serum za učvršćivanje deluje na opuštenu kožu i smanjuje fine linije i bore. Jedan od načina da se postigne ovaj efekat je da se stimuliše proizvodnja kolagena, glavnog proteina kože koji gubimo sa godinama.

Često ćete videti retinol kao jedan od glavnih sastojaka u serumima za učvršćivanje. Retinol je aktivni oblik vitamina A neophodan za zdravlje kože. Pruža antioksidantnu zaštitu, održava zdravu barijeru kože, sprečava gubitak kolagena i podstiče hidrataciju. Na ovaj način retinol smanjuje linije i bore. Retinol je prvi sastojak protiv starenja koji je odobrila FDA.

Lokalna primena retinola je bezbedna i promoviše ujednačen ten, hidrataciju kože i smanjuje znake starenja. Bakučiol je komponenta slična retinolu i osetljiva koža ga toleriše lakše od retinola.

Niacinamid je još jedan aktivni sastojak koji možete pronaći u serumima. To je oblik vitamina B3. Primenjen lokalno, pruža antioksidativnu zaštitu, stimuliše proizvodnju energije u ćelijama, jača, hidrira i omekšava bore.


MOISTURIZING

Hidratantni serumi skoro uvek sadrže hijaluronsku kiselinu, esencijalni telesni molekul koji postepeno gubimo kako starimo. Hijaluronska kiselina vezuje vodu 1000 puta veću od njene težine i održava vlažnost kože. Rezultat je hidratizovana koža sa mladalačkim izgledom.


OSVETLJAVAJUĆI

Serumi za posvetljivanje ujednačavaju ten i smanjuju hiperpigmentaciju. Najčešći sastojak koji se koristi u njima je vitamin C. Vitamin C je snažan antioksidans, koji se nalazi u visokim koncentracijama u koži. Štiti kožu boreći se protiv slobodnih radikala uzrokovanih UV zračenjem i toksinima. Vitamin C inhibira melanin, pigment kože povezan sa zatamnjivanjem i starenjem, i stimuliše proizvodnju kolagena.

Serum sa vitaminom C je odličan za osvetljavanje tena i smanjenje znakova starenja.



EKSFOLIATING

Dok piling pruža mehanički piling, serumi za piling sadrže nežne hemijske pilinge kao što su alfa i beta hidroksi kiseline. Glikolna kiselina je primer alfa hidroksi kiseline koja se prirodno nalazi u biljkama. Pomaže u uklanjanju mrtvih ćelija, čisti pore, sprečava pojavu akni i čini kožu blistavom.


PROTIV STARENJA

Serumi protiv starenja mogu da deluju na mnoge ranije pomenute probleme kože, a sadrže aktivne sastojke kao što su antioksidansi, vitamin C, retinol, bakuhiol, niacinamid, hijaluronska kiselina i druge. U stvari, svi serumi sa ovim sastojcima smatraju se serumima protiv starenja.

DNEVNI protiv NOĆNIH SERUMA

Možete eksperimentisati sa serumima tokom dana, noći ili oboje, da biste saznali šta najbolje deluje za vašu kožu. Generalno, preporučuje se korišćenje zaštitnih seruma bogatih antioksidansima tokom dana (kao što je serum vitamina C) i seruma protiv starenja noću (kao što je retinol serum). Hidratantni serumi koji sadrže hijaluronsku kiselinu mogu se koristiti dva puta dnevno.


GDJE SE SERUM UKLAŠAVA U DNEVNU RUTINU NJEGE?

Dodavanje seruma u ​​vašu svakodnevnu rutinu nege je zapravo jednostavno. Nakon čišćenja lica nanesite serum, a zatim hidratantnu kremu. Kao poslednji korak, nanesite kremu sa zaštitnim faktorom.


KAKO KORISTITI SERUM ZA LICE?


Serumi se lagano nanose na kožu i brzo se upijaju. Nanesite ih dva puta dnevno, ujutru i uveče, nakon čišćenja lica.


MOŽETE LI KORISTITI VIŠE SERUMA ISTO VREME?


Serumi dobro deluju kada se primenjuju jedan za drugim, tako da možete koristiti više od jednog istovremeno. Počnite polako, prvo uključite jedno u rutinu, a zatim dodajte drugo.

Serumi dr Nassifa koje možete dodati svojoj rutini nege:


Najbolji serum za hidrataciju i zaštitu tokom dana: NassifMDa Dermaflect Smart Dai Therapi Serum Daili Anti-Aging Therapi sadrži vitamin C, hijaluronsku kiselinu i reflektirajuće minerale
Najbolji serum za negu i šminku NassifMD® Hidro-Gel Serum Matirajući serum sa hijaluronskom kiselinom i retinolom je serum protiv starenja i hidratacije koji takođe služi kao prajmer za šminku
Najbolji noćni serum: NassifMD® Night Therapi Serum Noćna terapija protiv starenja sa vitaminom C i retinolom je inovativna formula koja sadrži vitamin C i retinol i smanjuje znake starenja i osvetljava kožu.
Najprodavaniji serum iz linije Dr. Nassifa:

NassifMD® Hidro-Gel Serum . Ako ćete u svojoj rutini koristiti samo jedan serum, onda je ovo pravi izbor za vas! Uz sinergiju aktivnih sastojaka, kao što su hijaluronska kiselina, ceramid, retinol i drugi, hidrira, hrani i obnavlja vašu kožu.


Ako još niste, dodajte serume u svoju rutinu nege što je pre moguće, vaša koza će vam biti zahvalna!